Ζούμε στην εποχή του ψηφιακού Marketing και ολοένα και περισσότερο οι αγορές μας γίνονται με παραγγελίες σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Είναι άμεσο, εύκολο και μας γλιτώνει χρόνο και μετακίνηση σε φυσικό κατάστημα.
Είναι όμως καλή τακτική για ερωτικά είδη ή όχι?

 Το να παραγγείλουμε online τα ψώνια του σπιτιού από το super market ή παπούτσια και γενικά σχεδόν τα πάντα, είναι σχετικά εύκολη και απλή υπόθεση καθώς είναι συγκεκριμένα τα προϊόντα και οι επιλογές.
Στην περίπτωση των ερωτικών παιχνιδιών και αξεσουάρ όμως, τα πράγματα αλλάζουν κατά τη γνώμη καταξιωμένων πωλητών και έμπορων της σεξουαλικής βιομηχανίας.

 Συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι προσβάσιμο από το ευρύ κοινό και εύκολο στην περιήγηση και επεξήγηση των προϊόντων που διαθέτει προς πώληση. Υπάρχουν περιγραφές που εξηγούν τον τρόπο χρήσης, τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, φωτογραφίες και πολλές άλλες λεπτομέρειες που είναι υποχρεωτικό να γνωρίζει ο καταναλωτής.
Υπάρχει επίσης ενότητα με χαρακτηριστικά προϊόντος, όπως το μήκος, η διάμετρος, οι λειτουργίες δόνησης, η τροφοδοσία και το υλικό.
Συγκεκριμένα στο δικό μας ηλεκτρονικό κατάστημα προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο λεπτομερείς και ακριβείς, ώστε ο υποψήφιος πελάτης να γνωρίζει όσες περισσότερες πληροφορίες χρειάζεται για το προϊόν που του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Παρόλα αυτά, πιστεύουμε πως δεν αρκούν όλα τα παραπάνω για να επιλέξει κάποιος ερωτικά βοηθήματα ή φετιχιστικά αξεσουάρ. Στο δικό μας αντικείμενο επιβάλλεται η έμπειρη καθοδήγηση ενός εκπαιδευμένου υπαλλήλου ώστε ο πελάτης μας να επιλέξει το κατάλληλο αξεσουάρ για τις ηδονικές του αναζητήσεις. Χρειάζεται να ακούσουμε τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του/της που είναι εντελώς υποκειμενικές και διαφέρουν στον καθένα από εμας. Τις περισσότερες φορές είναι σχεδόν υποχρεωτικό να δει από κοντά ο ενδιαφερόμενος το παιχνίδι που τον ενδιαφέρει.
Είναι τόσες πολλές οι επιλογές και οι διαφορές ανάμεσα στα προϊόντα μας που είναι αδύνατον να τις κατανοήσει κάποιος από απόσταση.

 Αναλυτικότερα, κάθε υλικό έχει τις δικές του ιδιότητες.
Για παράδειγμα, τα παιχνίδια από σιλικόνη είναι πολύ απαλά στην υφή και στην αίσθηση, είναι όμως σχετικά σκληρά και άκαμπτα.
Από την άλλη τα παιχνίδια από TPE είναι πολύ μαλακά και εύκαμπτα και πλησιάζουν περισσότερο στην αίσθηση του αληθινού δέρματος.
Επιπροσθέτως, το μέγεθος του παιχνιδιού δε μπορεί να γίνει αντιληπτό από τις φωτογραφίες που υπάρχουν στο eshop και ιδιαίτερα, πολύς κόσμος δεν κοιτάει καν τα χαρακτηριστικά του προϊόντος με αποτέλεσμα να οδηγείται πολλές φορές σε λάθος εκτίμηση και κατά συνέπεια σε λάθος αγορά.

Θα μου πείτε τώρα, καλά, και οι πελάτες της επαρχίας που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το φυσικό κατάστημα, τι κάνουν?
Εδώ έρχεται να βοηθήσει και να λύσει το πρόβλημα η λεπτομερής καταχώριση του προϊόντος με όσες περισσότερες λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά γίνεται ώστε να καθοδηγηθεί σωστά ο υποψήφιος πελάτης της επαρχίας.
Ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον να μπορούμε να καθοδηγήσουμε τις online αγορές από άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο φυσικό κατάστημα με βίντεο, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη κατανόηση του προϊόντος που θα αγοραστεί.